Producten:

Wat zit er in het vers vlees?

Degomeat vlees bevat geen toevoegingen van granen, gluten, geur/kleur/smaakstoffen.

De enkelvoudige diersoorten bevatten dan ook alleen het dier wat op de verpakking staat.

Tevens zijn er de complete mixen waar groenten/vitaminen/premix/zalmolie is toegevoegd waardoor u een complete maaltijd kunt geven.

Degomeat garandeert dat alle vlees, organen en botten (dierlijke bijproducten) die gebruikt worden voor de bereiding van de producten, afkomstig zijn van gezonde dieren die goedgekeurd zijn voor menselijke consumptie.

Wat zijn de voordelen van vers vlees?

 • Minder water drinken omdat het vlees al vocht bevat. Brokken zijn droog waardoor het hond/kat sowieso meer water gaat drinken.
 • Minder drinken betekend dus ook minder plassen
 • Vlees verteerd veel beter dan brok, waardoor de ontlasting een stuk minder word
 • Uw huisdier stinkt een stuk minder, zowel de geur van de vacht als van de scheetjes
 • De vacht wordt zachter en gladder
 • Een schoner en mooier gebit doordat het vlees botten bevatten die de tanden reinigen
 • Uw huisdier gaat zichtbaar minder verharen
 • De algemene weerstand gaat omhoog, dus minder bezoekjes bij de dierenarts wat weer geld bespaart
 • KVV is 1 jaar houdbaar in de vriezer, eenmaal ontdooit 2 dagen in de koelkast

Waar wordt het vers vlees geproduceerd?

De familiale onderneming Degomeat uit Aalst werd in 1982 oorspronkelijk opgestart als eenmanszaak onder de naam  De Gols - Cornelis, welke in 1997 omgevormd werd tot BVBA. 

Degomeat produceert alle producten volgens de huidige normen van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV), erkenningsnummer PET 101815.  

Alle producten zijn vrij van geur-, kleur- en smaakstoffen, met andere woorden PUUR NATUUR. De verse natuurvoeding is voorzien van alle nodige natuurlijke vitaminen, eiwitten, mineralen, zalmolie, spiervlees, bot, orgaan en verse gepureerde groenten. 

Door de jarenlange ervaring, en in samenspraak met verschillende topfokkers, heeft Degomeat een natuurvoeding ontwikkeld die in de smaak valt van elke hond en kat. 

 

Hoe wordt het vers vlees geproduceerd?

Alle goedgekeurde vleesproducten worden in het slachthuis dagelijks vers en rechtstreeks afgehaald met een gekoelde vrachtwagen, voorzien van alle nodige documenten en certificaten.

Bij aankomst worden de producten ondergebracht in de snelkoeler (nul graden).  In de gekoelde werkplaats van het bedrijf wordt het verse vlees verder verwerkt (naarmate de productie vordert tot minus 25 graden), verpakt en rechtstreeks opgeslagen in de diepvries (minus 18 graden), zodat de natuurlijke vitaminen en mineralen optimaal behouden kunnen blijven.

Wilt u een kijkje in de fabriek nemen?

https://youtu.be/_P-SXYj8p5I?feature=shared

Wat zijn de nadelen van vers vlees?

 • Een vriezer is noodzakelijk. Wij hebben ook gestoomde worsten, een alternatief voor mensen die geen vriezer hebben of op vakantie gaan.

Mijn hond of kat heeft allergieën, kan ik toch vers voer voeren?

Heeft uw hond last van jeuk, rode bultjes, open wonden of uitslag? Vaak ligt dit aan het voer. Voer is namelijk de basis van de algehele gezondheid. Honden kunnen spontaan een allergie krijgen ook al voert u jaren lang hetzelfde merk/soort. 

Door het voeren van KVV (kant en klaar vers vlees) kunt u uitsluiten waar uw hond allergisch op reageert. Door het eliminatie dieet te volgen kunt u per diersoort te voeren erachter komen voor welk diersoort (en dan met name de dierlijke eiwitten waar honden allergisch op reageren) uw hond allergisch is. Wij adviseren hierin een eliminatie dieet op konijn of paard en deze 6-8 weken te volgen. Let op! U mag echt geen enkel ander diersoort voeren dan enkel alleen paard of konijn. Pas de hondensnacks hier ook op aan, wij hebben bijpassende snoepjes en snacks die samen mogen worden gegeven bij het eliminatie dieet. 

Mochten de allergie klachten blijven, laat dan een dierenarts een bloedonderzoek doen. Allergieën zoals bijvoorbeeld huisstofmijt, hooimijt, meelmijt enz. kunnen zichtbaar worden bij een dergelijk bloedonderzoek.

Hoeveel voer heeft mijn hond nodig?

De dagelijkse hoeveelheid voor een huisdier bedraagt tussen 20 en 30 gram per kg. lichaamsgewicht, afhankelijk hoe actief uw hond is.

Voor een hond van bv. 10 kg betekent dit dus tussen de 200 en 300 gram per dag. Voer vooral op het oog, word de hond/kat dikker dan voert u minder en andersom.

Wat zijn natuurlijk snacks?

Onze natuurlijke snacks zijn allemaal zonder kleur/geur/smaakstoffen, granen en glutenvrij.

Waar moet ik rekening mee houden als ik van brok over ga op vers vlees?

Als je hond overgaat van brok naar vers vlees kan het zijn dat de hond enkele dagen diaree heeft, dit is heel normaal. 

Onze voorkeur heeft het om brokken niet te mengen met vlees maar de overstap in 1 keer te maken. Dit omdat brok een andere manier van verteren heeft dan vlees. 

Verder zul je merken dat de hond minder gaat drinken. In de meeste brok zit veelvuldig zout, waardoor honden vaker drinken.

Ook zul je merken dat de ontlasting compacter en minder zal worden. Het overgrote deel van het vers vlees wordt namelijk opgenomen door het lichaam, waardoor een hoop minder afvalstoffen door de ontlasting afgevoerd dient te worden.

Bestellen:

Bestellen

Dit kan via de webshop of u komt naar onze winkel aan de Bosstraat 5 in Kerkrade

Is het artikel naar wens uitverkocht? Iedere vrijdag krijgen wij nieuwe voorraad geleverd. 

Kan ik mijn bestelling ook ophalen?

Ja, dat kan.

Ons adres is:
Bosstraat 5
6462AS Kerkrade

Onze openingstijden zijn maandag t/m vrijdag van 8.30 - 17.00 uur, andere tijden is mogelijk op afspraak.

Ik heb een klacht, wat moet ik doen?

Indien u een klacht heeft over een van onze producten stuur dan een email met omschrijving van uw klacht naar info@vleesje.eu

 

Kan ik de bestelling laten bezorgen?

Ja, dat kan door in de webshop voor bezorgen te kiezen.
GRATIS diepvriestransport vanaf 50 kilo! Diepvriestransport vanaf 25 kilo voor €17,50

Alle bestellingen worden iedere vrijdag bij ons opgehaald door Ophaaldienst Miedema. U kiest zelf de dag van levering naar wens voor de week erna. Vul uw gewenste dag in bij de opmerkingen bij uw bestellen. 

Hoeveel zijn de verzendkosten?

 • Brievenbuspakket NL €4,25, alleen kleine producten tot 3 kilo die door de brievenbus passen
 • Pakketpost NL €7,95, geen diepvriesproducten en tot een maximum van 22 kilo
 • Pakketpost België €12,95, geen diepvriesproducten en tot een maximum van 22 kilo
 • Diepvriestransport binnen Nederland 20-50 kilo €17,50
 • Diepvriestransport binnen Nederland (alle producten kunnen geleverd worden) vanaf 50 kilo gratis

Staat uw vraag er niet bij neem dan contact met ons op via het contactformulier